Няма интерес към ваксините срещу ковид, имаме висока степен на имунитет. Това заяви за

...
Няма интерес към ваксините срещу ковид, имаме висока степен на имунитет. Това заяви за
Коментари Харесай

Д-р Виктория Чобанова: Грипът идва през януари, няма интерес към ваксините срещу ковид

Няма интерес към ваксините срещу ковид, имаме висока степен на имунитет. Това съобщи за Euronews Bulgaria д-р Виктория Чобанова, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София област. Грипът се очаква през втората половина на януари, прогнозира тя.

 
Боледуват всички. Боледуват и възрастни, и деца. Обикновено боледуват леко, в множеството случаи за няколко дни се оправят без някакви спомагателни дейни лекарства. Рядко се постанова, най-малко в моята процедура, да включвам антибиотици.
„ Колеги писаха, че са засекли грип на територията на страната, най-вече вносен – пациенти, които са пътували или идват от чужбина. Към момента към момента не мисля, че е грип “, счита доктор Чобанова.

„ Аз нямам към този момент терзания по отношение на коронавирусната зараза. Първо, това към този момент не е непозната за нас като хора, зараза. Вече сме се срещали с нея – кой боледувал, кой имунизиран, кой и двете. Нашият организъм към този момент не е беззащитен, какъвто беше преди две години, когато тази зараза беше нова за човешката популация “, сподели още тя.

„ От друга страна – да, има някакъв нов вид. Нормално, само че и грипната зараза всяка година е с нов вид и това не ни кара да изпадаме в суматоха “, уточни общопрактикуващият доктор.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР